Huavej: Slobodno kupujte naše uređaje

9

Korisnici Huavejevih uređaja u regionu nemaju razloga za brigu, kaže generalni menadžer kompanije za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Crnu Goru i Albaniju Že Žang.

– Huavej je trenutno pod velikim pritiskom… Radimo bez prestanka kako bismo svojim korisnicima osigurali podršku, a moram da se zahvalim i Guglu na pomoći – rekao je Že za hrvatski portal Indeks.

On je dodao i da je Huavej privatna kompanija, iako postoje glasine da neko drugi stoji iza njih.

– Bavimo se biznisom i nije nam drago što smo uvučeni u politička prepucavanja – rekao je.

Kako kaže, jedino što kineski gigant sada može da uradi je da se posveti poslu i nastavi da pruža kvalitetne usluge svojim korisnicima.

Ističe da kompanija za sada nije imala problema sa poslovanjem u regionu, a da očekuje i još bolju prodaju ove sezone.

– Huavej proizvodi dobre uređaje, a presudno za odluku o kupovini jeste odgovor na pitanje da li je neki proizvod dobar ili nije. Svjesni smo da kupci za sada misle da možda kupovinom Huaveijevog uređaja preuzimaju određeni rizik, ali ono što želim da im poručim ukoliko im se naš proizvod sviđa da ga slobodno kupe, a mi obećavamo da ćemo se pobrinuti da sve funkcioniše dobro i da nemaju nikakve brige – kaže Že.

On je istakao da ta kompanija i dalje želi da koristi operativni sistem Android.

– Kompanija ulaže velika sredstva u ekosistem Androida i nama je to prioritet i želimo da koristimo taj operativni sistem za koji smatramo da je odličan. Ne želimo da zamijenimo operativni sistem, osim ako ne budemo prisiljeni na to. Tako da nam je glavni prioritet da ostanemo na Androidu – priča Že.

Dodaje da je pitanje vremena kada će Huavej da postane najveći proizvođač mobilnih uređaja na svijetu.

Huavej za sada drži drugo mjesto među proizvođačima mobilnih uređaja u svijetu.

Kompanija se našla u središtu trgovinskog rata između Kine i SAD nakon što je američki predsjednik Donald Tamp 15. maja potpisao izvršnu naredbu kojom se iz bezbjednosnih razloga zabranjuje korišćenje opreme