Mazalica (SNSD): Mi imamo s čim pred narod

28
Srđan Mazalica

Srđan Mazalica, kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za Narodnu skupštinu Republike Srpske, govori za Argumente.

Kako ocjenjujete predizbornu kampanju u Republici Srpskoj?

Predizborna kampanja već uveliko traje i sasvim sigurno je jedna od najprljavijih u istoriji Republike Srpske, ako ne i najprljavija. Nažalost, opozicija u Republici Srpskoj pokušava da kroz prljavu kampanju ublaži svoj katastrofalan poraz. Mi nemamo nijedan razlog da vodimo prljavu kampanju, jer SNSD takvu kampanju nije vodio nikada. Iza nas je toliko dobrih rezultata, toliko izgrađenih objekata, pred nama je toliko dobrih ideja i projekata, da mi želimo našim građanima da govorimo o tome.

Sva istraživanja javnog mnijenja, kako naša, tako i istraživanja opozicije, predviđaju ubjedljivu pobjedu SNSD-a sa koalicionim partnerima i naših kandidata za pojedinačne funkcije. Međutim, druga strana pokušava da utiče na rezultat izbora  izazivanjem incidenata i najprljavijim pokušajima diskvalifikacije naših kandidata. Ko nema svojih birača i simpatizera, dolazi među tuđe i pravi incidente. Koga ne voli njegov narod, pokušava da ga okrene protiv onih koje taj narod voli. Onaj ko nema dobrog kandidata, pokušava da lažima diskredituje tuđeg.

Ono što se da primijetiti je i izvlačenje iz konteksta i pogrešna interpretacija poruka koje šalje SNSD.

Kriv im je Dodik jer je mladima rekao da je važan politički angažman. Da se nama ne bave drugi, već da se mi pitamo i donosimo odluke. A oni za šefa diplomatije postavili radijskog voditelja, a za ministra bezbjednosti – policajca iz Prnjavora.

Dodik je na izbornoj konferenciji MSD prošle godine na Jahorini rekao otprilike: Morate da učite i da završite škole. Nećete moći da se bavite politikom ako ne ispunjavate uslove za pozicije u izvršnoj vlasti. Učite, čitajte, imajte hobije i budite u svemu što radite najbolji. Tako ćete biti prepoznatljivi.

Dugogodišnji ste član skupštinskog Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju, od 2006. godine. Koji su najveći uspjesi, ali i izazovi na planu evropskih integracija?

Odbor za evropske integracije i regionalnu saradnju je osnovan 2005. godine, a 23. marta 2011. godine usvojen je novi Poslovnik Narodne skupštine Republike Srpske, kojim su data velika ovlaštenja Odboru za evropske integracije i regionalnu saradnju, između ostalog i za razmatranje nacrta i prijedloga zakona putem kojih se u skladu sa obavezama koje za Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku proizlaze iz procesa pridruživanja sa Evropskom unijom, vrši usklađivanje pravnog sistema Republike Srpske sa pravnim sistemom Evropske unije, čime je ovaj odbor postao jedan od najaktivnijih i najznačajnijih odbora u NS RS.

Zašto je potreban mehanizam koordinacije? Šta je za Republiku Srpsku predstavljalo insistiranje određenih predstavnika međunarodne zajednice da kada su u pitanju EU integracije, BiH mora govoriti jednim glasom?

Mehanizam koordinacije je skup tijela i procedura, od političkog do ekspertskog nivoa, koji uključuje predstavnike izvršne vlasti u BiH, horizontalno i vertikalno, kako bi postigao da svaka odluka koja se odnosi na pristupanje EU bude usaglašena između relevantnih predstavnika određenih nivoa (izvršne) vlasti. Republika Srpska je svjesna da BiH u EU mora da govori jednim glasom, ali ovaj mehanizam obezbjeđuje uključivanje Republike Srpske u pripremu i donošenje odluka, na način adekvatne zastupljenosti i zaštite njenih interesa.

Savez za tzv. promjene je usvajanjem „divljeg“ mehanizma koordinacije omogućio da se odluke koje su ključne za proces evropskih integracija mogu donijeti bez saglasnosti Republike Srpske. Nakon što su se predsjednik i predsjednica Vlade Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović uključili, usvojen je ipak dokument koji je u skladu sa preporukama Narodne skupštine Republike Srpske.

Jedan funkcioner iz SDP BiH, prozivajući Bakira Izetbegovića jer je popustio Dodiku, da je postojeći mehanizam koordinacije „izjednačio državu sa entitetima, pa čak i kantonima“, upravo je poslao najbolju poruku kakav uspjeh je postigao Dodik, ali i koliko je podanička i izdajnička politika SDS-a i PDP-a u Savjetu ministara BiH.

Juče je predsjednik Srbije na skupu svoje partije u Beogradu rekao da posjeduje frapantne dokaze o miješanju zapadnih država u izbore u Republici Srpskoj i da će ih objelodaniti nakon izbora. Jeste li iznenađeni sadržajem izjave predsjendika Srbije Aleksandra Vučića?

Adresa sa koje je juče došla ta izjava je veoma ozbiljna, kao što je ozbiljan i sadržaj te izjave. Predsjednik Vučić je ozbiljan državnik koji sebi ne bi dopustio da javno progovori o toj temi a da ne posjeduje konkretne dokaze. Dodao bih još da je predsjednik Vučić juče jasno rekao i da su se među Srbima našli oni koji će Srbiju da optužuju za miješanje u izbore. Jasno je da je predsjednik Vučić mislio na Mladena Ivanića, koji ga je nedavno optužio da se miješa u izbore u Republici Srpskoj.

To što je predsjednik Srbije juče rekao znaju svi slobodomisleći ljudi u Republici Srpskoj, na miješanje stranaca u naš izborni proces mjesecima ukazuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Kada je to govorio predsjednik Dodik iz redova SZP stizao bi odgovor da Dodik plaši narod, da njih pokušava da diskvalifikuje, da se plaši izbornog rezultata. Dodik, koji zna kakva su istraživanja i koji zna da je ispred Ivanića više od 100.000 glasova, da se plaši rezultata?

Smiješna je bila reakcija Vukote Govedarice sinoć, koji je potrčao da kaže da se Srbija ne miješa u izbore i da je Vučić dobrodošao u Republiku Srpsku. Time se Govedarica javno odrekao svog partnera Mladena Ivanića. Valja primjetiti da nije demantovao Vučića, jer i Govedarica zna da je predsjednik Vučić u pravu, i što je bitnije Govedarica zna i ko se miješa i kako se miješa i kakva je njegova uloga u svemu tome.

SNSD vas je kandidovao za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dužnost koju ste obavljali u periodu 2006. – 2014. godine. Jedan osvrt na vaš prethodni angažman i vaši planovi za dalje?

Prema analizama NVO, bio sam jedan od najaktivnijih poslanika u Narodnoj skupštini. Pratio sam, čitao, predlagao i to je opšta ocjena svih koji su pratili moj rad. Na vrhu mojih prioriteta su bili građani i njihovi problemi. Npr. na moju inicijativu, kupcima državnih stanova koji su otkupnu cijenu vraćali na rate, i zbog kašnjenja preostali iznos nepravedno došao na naplatu, kamate na dug su obračunate na mjesečne rate umjesto na taj cjelokupan preostali iznos. Na taj način smo riješili problem za oko 1.680 kupaca državnih stanova, mahom penzionera, koji su bili dužni blizu 4 miliona KM na ime kamata.

Moj moto kao predstavnika građana je dostupnost. Do mene građani mogu doći putem društvenih mreža, elektronske pošte, mogu lako doći do mog telefona. Svima odgovorim, i ako ne mogu pomoći, dam objašnjenje. U skupštini ću se zalagati, kao i do sada, za pravedne zakone, po mjeri građana; za održivi ekonomski rast, uz racionalno i efikasno korištenje prirodnih resursa, fiskalno rasterećenje privrede, reformu obrazovanja i prilagođavanje potrebama tržišta rada; reformu načina upravljanja javnim preduzećima; poslovnu klimu koja će omogućiti privlačenje stranih investicija; bolju zdravstvenu zaštitu i bezbjednost naših građana.