Stanivuković tvrdi da budžet ne može da „istrpi“ niže cijene smještaja u vrtićima

83
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković potvrdio je na današnjoj sjednici Skupštine grada da ne želi niže cijene smještaja djece u gradskim javnim vrtićima, piše ATV.

Tokom odgovora odbornicima SNSD-a u vezi sa prijedlogom da se smanji cijena smještaja mališana u javnim vrtićima, a za koje se izdavaju sredstava iz gradske kase, Stanivuković je rekao „da to jeste pozitivno za građane, ali da li to budžet može da istrpi“, upitavši zašto se to nije mijenjalo od 2010. godine, prenosi ATV.

Topić i Popović odgovorili Begiću: Netačni navodi

Odbornik PDP-a Ivan Begić rekao je da je u petak propao treći pokušaj da se održi sjednica Komisije za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja, zbog nepojavljivanja članova skupštiske većine.

Begićeve tvrdnje odbacio je šef Kluba poslanika SNSD-a Dragoslav Topić, podsjetivši da je u istom terminu zakazana i sjednica o predloženom ovogodišnjem gradskom budžetu, kojoj su zbog važnosti morali prisustvovati.

I odbornik SNSD-a Zoran Popović rekao je da Begić nije bio prisutan na prvoj sjednici pomenute komisije, te da je na drugoj „svu pažnju posvetio pisanju bloga“, piše ATV.

– Pričajte onako kako jeste. Nemojte stvari izvlačiti iz koteksta – rekao je Popović odbornicima PDP-a, podsjetivši Begića da su materijali za raspravu na sjednici Komisije trebalo da „sačekaju“ usvajanje budžeta.