Adžić: Biću kandidat za gradonačelnika Gradiške

27
Foto: SRNA

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Gradišci Zoran Adžić rekao je da će ponovo biti kandidat ove partije za gradonačelnika, budući da je bio jedini predloženi od svih mjesnih i rejonskih odbora, Aktiva žena i Mladih socijaldemokrata u ovom gradu i uvjeren je da će i građani, svjesni svega urađenog, odlučiti da podrže ovu stranku na lokalnim izborima.

Adžić očekuje da će njegovu kandidaturu podržati i trenutni koalicioni partneri u lokalnoj vlasti – Ujedinjena Srpska, Demos, DNS i Socijalistička partija, te vjeruje da se protekle i trenutne turbulencije u pojedinim strankama neće negativno odraziti na dalje zajedničko djelovanje koalicije.

– Mislim da ćemo veoma brzo krenuti u aktivnosti obezbjeđivanja šire podrške kandidatu za gradonačelnika Gradiške i normalno je da ćemo razgovarati sa svojim sadašnji koalicioni partnerima. Ono što je zaključak iz dosadašnjih razgovora je da nema dileme da će stranke koje čine lokalnu vlast u Gradišci podržati kandidata kojeg predloži SNSD, kao najveća partija – naglasio je Adžić na današnjoj konferenciji za novinare.

On je istakao da ga ne zanima kojeg će kandidata za gradonačelnika predložiti opozicija.

– SNSD vodi svoju politiku i ima iskren odnos prema građanima i privrednicima Gradiške, te ćemo ići u fer i demokratsku borbu u namjeri da ubijedimo birače da trenutna lokalna vlast treba da nastavi kapitalne projekte koje je započela – poručio je Adžić.

Adžić je naveo da su, u okviru priprema za lokalne izbore 2020, krajem prošle godine obavili konsultacije u osam rejonskih i 52 mjesna odbora, kojima je omogućeno da predlože svoje kandidate za gradonačelnika Gradiške i kandidatsku listu za odbornike u gradskoj Skupštini.

On je rekao da su organi Gradske organizacije SNSD-a utvrdili proširenu listu od 42 kandidata za odbornike u gradskoj Skupštini, te će Izvršni komitet gradiškog SNSD-a najkasnije do sredine februara izaći sa konačnom listom od 35 kandidata.

– Opredjeljenje gradiškog SNSD-a 2018. godine je bilo da kandidujemo mlade za Narodnu skupštinu Republike Srpske i tako smo dobili tri poslanika koji žele da pomognu razvoj Gradiške i bore se za očuvanje Republike. I sada će naša lista za odbornike u gradskoj Skupštini biti dominantno popunjena mladima koji su prepoznatljivi u svojim sredinama – naglasio je Adžić.

Adžić je podsjetio da je na opštim izborima 2018. godine gradiški SNSD ostvario odlične izborne rezultate, ali da je analizom utvrđeno da, od 52 mjesne organizacije, očekivani rezultati nisu potignuti u 16, te su željeli da osvježe svoje redove.

– U šest mjesnih organizacija smo sproveli unutaranačke izbore, a u 10 su izabrani novi predsjednici ili ojačani novim mladim članovima. Time smo željeli da pošaljemo poruku građanima da je SNSD ozbiljna politička organizacija koja hoće da sagleda gdje ima probleme i u sopstvenim redovima – naveo je Adžić.

On je ocijenio da je Aktiv žena SNSD-a u Gradišci imao veoma zapažene aktivnosti u svojih 39 mjesnih odbora, bavili su se politikom, ali i aktivnostima čiji je cilj prepoznati i afirmisati ulogu žene u društvu, porodici, politici i privredi.

Adžić je rekao da je polovinom prošle godine započeta priprema za smjenu generacija i unutarstranačke izbore u Gradskoj organizaciji Mladih socijaldemokrata, koji bi trebali da budu završeni tokom februara.

On je izrazio uvjerenje da će građani na ovogodišnjim lokalnim izborima ponovo podržati SNSD, te smatra da se, i on kao aktuelni gradonačelnik i SNSD kao politička organizacija, nakon tri godine mandata mogu okrenuti i pokazati koliko su pozitivnog traga ostavili na cijelom području Gradiške.

Konferenciji za novinare Gradske organizacije SNSD-a u Gradišci prisustvovali su i potpredsjednici Gradskog odbora ove partije Ognjen Žmirić i Zvjezdan Panić.