Prijava protiv fudbalera Luke Jovića zbog kršenja mjera samoizolacije

19
Foto: Luka Jović

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da u redovnom postupku podnese krivičnu prijavu protiv fudbalera Luke Jovića zbog nepoštovanja mjera samoizolacije nakon što je došao iz inostranstva, potvrđeno je Insajderu u ovom Tužilaštvu.

Kako navode, krivična prijava podneta je zbog sumnje da je učinio krivično djelo 248 Krivičnog zakonika, odnosno nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Prema ovom članu zakona, propisana kazna je novčana ili zatvor do tri godine.

Prethodno su mediji prenijeli da je Jović je napustio karantin u Madridu i došao u Srbiju da proslavi rođendan devojke Sofije Milošević, što se moglo vidjeti na fotografijama na društvenim mrežama.

Podsjetimo, juče je na konferenciji za štampu predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić rekla da se „oko 65.000 državljanina naše zemlje vratilo iz inostranstva” prethodnih dana. Kako je rekla, neki su prekršili obaveznu samoizolaciju, a pomenula je i slučaj jednog našeg fudbalera.

– Vidjeli ste svi i primjere naših fudbalera, koji dolaze iz inostranstva, gdje imaju milionske ugovore, koji dolaze ovdje i nisu u samoizolaciji – navela je Brnabić.

O prijavama je jutros govorio i ministar policije Nebojša Stefanović.

– Napisali smo krivične prijave i nekima od poznatih sportista. Ti ljudi će odgovarati kada sud odredi da je došlo vrijeme za to – rekao je Stefanović.

Do danas je u Srbiji registrovano ukupno 97 potvrđenih slučajeva COVID 19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Od ponedjeljka je u Srbiji uvedeno vanredno stanje, a sinoć od 20 časova na snazi je i policijski čas i svim građanima zabranjeno je kretanje do pet sati ujutru, osim nadleženima na zadataku i licima koja imaju obaveze u trećoj smjeni na poslu.