Arno Gujon: Radiću na jačanju kulturnih veza Srbije i Republike Srpske

11
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon kaže da je tokom dosadašnjih obilazaka Republike Srpske i regiona primjetio kako je u svakom mjestu postojala neka donacija Republika Srbije.

– Bilo da je to pomoć opštini ili izgradnja neke škole, vrtića, bolnice – kaže Gujon.

Ističe i da je tokom prethodnih godina Srbija je uložila oko 107 miliona evra u Srpsku.

– To je ogroman novac, ali se ne radi samo o njemu, već i o kulturnim vezama i razvoju, solidarnosti. Predsjednik Vučić je pokrenuo taj lanac solidarnosti, a pogotovo nakon poplava 2014. godine – ukazao je Gujon.

Kao predsjednik Kancelarije, naglašava da će raditi na jačanju kulturnih veza Srbije i Srpske i naroda i sa jedne i sa druge strane Drine.

– Mi ćemo u Kancelariji za javnu i kulturnu diplomatiju da podržimo napore vlade Republike Srbije i predsjednika Republike Srbije. Vidjeli smo kroz diplomatsku ofanzivu koju je vodio predsjednik Vučić u Ujedinjenim nacijama, gdje smo uspjeli da 109 država ne glasa za rezoluciju o Srebrenici, da Srbija ima i te kako podršku na svjetskom nivou. Mi želimo kroz kulturnu i javnu diplomatiju da promovišemo naše uspjehe, naše vrijednosti – zaključuje Gujon.