ATV: Nećemo dozvoliti da bude ugušena sloboda govora

19
Foto: ATV

ATV je istakla da su proizvoljne kvalifikacije i nove američke sankcije koje se odnose i na njihovih 150 radnika odraz, očigledno, samovolje pojedinaca u američkoj Ambasadi, ali i, kako smatraju, domaćih aktera kojima se ne dopada istina koju prenose, te su poručili da neće dozvoliti da bude ugušena sloboda govora.

ATV je povodom novih sankcija američkog Ministarstva finansija navela da su one, opet, bez obrazloženja.

– Svi naši napori da obezbijedimo egzistenciju našim radnicima i njihovim porodicama, kao i opredjeljenje da gledaocima i čitaocima pružimo istinitu i objektivnu informaciju o svim dešavanjima u Republici Srpskoj, BiH, regionu i svijetu, opet su se našla pod udarom američke administracije – naglasili su iz ATV-a.

Rukovodstvo (ATV-K2), kažu, neće dozvoliti da neka strana sila ostavi nijednog radnika bez posla.

– Bićemo još glasniji kako god se morali zvati i koliko god ko smatrao da može da nas ućutka – poručili su sa ATV-a.

Kao medijska kuća, u kojoj rade profesionalci, novinari sa dugogodišnjim iskustvom, iz ATV-a ističu da se srame redaka iz najnovijeg obrazloženja Ministarstva finansija SAD.

– Kada javnosti dostavite dokaz za tvrdnje i kvalifikacije, onda ćete na ovim prostorima biti ozbiljno shvaćeni. Mi tako radimo 27 punih godina, trajemo i trajaćemo, to obećavamo, prije svega vama poštovani gledaoci, čitaoci i slušaoci. Vama koji nam vjerujete – poručili su iz ATV-a.