Aulić: Šaroviću više stalo do njemačkog ambasadora nego do Republike Srpske

24
Foto: s.aulic/Instagram

Član Glavnog odbora SNSD-a Saša Aulić istakao je da Mirko Šarović nigdje ne srlja, jer je on davno posrnuo u najcrnju izdaju sopstvenog naroda.

Reagujući na Šarovićevu izjava da „neodgovorna politika Željke Cvijanović vodi u propast“, jer je podržala odluku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ne da agreman njemačkom ambasadoru, Aulić je rekao da je Šarović još jednom dokazao da mu je više stalo do njemačkog ambasadora nego do Republike Srpske.

– Da nije tako, oglasio bi se protiv malignog njemačkog uticaja oličenog kroz rezoluciju Bundestaga kojom se poziva na ukidanje Srpske i unitarizaciju BiH. Da nije ogrezao u izdaji, ne bi sa prijeteći podignutim prstom u Narodnoj skupštini vikao da ga ne obavezuju odluke institucija Srpske – istakao je Aulić.

On je rekao da Šarović ima minimum nacionalnog dostojanstva, digao bi glas protiv Bundestaga i njegovih rezolucija, a ne protiv institucija sopstvenog naroda.

– Zbog toga će 2. oktobra jednom za svagda biti poslat u političku prošlost od istog onog naroda kojeg se odrekao zarad sopstvene slobode – naglasio je Aulić.