Banjac: Hamdija Abdić došao u Prijedor da provocira

9
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac najoštrije je osudio provokaciju lokalnih vođa SDA u Prijedoru i Hamdije Abdića Tigra, osumnjičenog za ratne zločine nad srpskim stanovništvom, te naveo da očekuje reakciju međunarodne zajednice.

– Svima bi trebalo biti jasno ko ovdje zvecka oružjem i priziva rat. Poznato je ko je Hamdija Abdić, koji se sumnjiči za ratne zločine. U operaciji „Sana 95“ aktivno je učestvovala i 502. Bihaćka brigada takozvane Armije BiH čiji je komandant bio Abdić. To je čovjek koji u Prijedor i Krajinu nije došao sa dobrom namjerom, došao je da provocira – ističe Banjac u pisanoj izjavi.

Prema njegovim riječima, „tipovi“ poput Abdića nisu dobrodošli u Prijedor i Republiku Srpsku dok god postoji sumnja da je činio ratne zločine nad srpskim stanovništvom.

– Međunarodna zajednica mora ovim „tipovima“, poput Abdića, stati u kraj, njihovo pojavljivanje bilo gdje može samo izazvati uznemirenost. Građanima Prijedora zahvaljujem što su ostali smireni i dostojanstveni i nisu nasjeli na provokacije, a čini se da je to nekome i bio cilj – istakao je Banjac.