Banjaluka: Ključevi grada kod učenika iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“

102
Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Povodom početka Nedjelje djeteta, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić danas je uručio „ključeve grada“ Staši Miljić, učenici trećeg razreda Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, koja će u narednih sedam dana simbolično upravljati gradom.

U sedmici dječijih prava, kako je istakao Radojičić – treba da se podsjetimo svega onog što propisuju i domaći i međunarodni propisi, a u vezi je sa pravima djece.

– Današnji događaj je lijep običaj kada jedan od naših mališana preuzme ključeve grada na sedam dana i simbolično upravlja Banjalukom – kazao je Radojičić.

? Povodom početka „Nedjelje djeteta“, gradonačelnik Igor Radojičić danas je uručio „ključeve grada“ Staši Miljić učenici…

Posted by Grad Banja Luka on Friday, October 2, 2020

Staša Miljić iz škole „Ivan Goran Kovačić“, kao mala gradonačelnica, kazala je da djeca imaju pravo na život, lijepo djetinjstvo i obrazovanje.

Njeni drugari iz razreda usaglasili su se da djeca imaju i određene obaveze, kako su prenijeli Radojičiću – „da redovno idu u školu, slušaju roditelje i nastavnike, i da se lijepo ponašaju.“

Tokom „Nedjelje djeteta“, koja traje do 9. oktobra, u Banjaluci će biti organizovano nekoliko događaja u organizaciji Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Centra za socijalni rad i Udruženja „Sva djeca svijeta“, a koji će biti prilagođeni trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Obilježavanje „Nedjelje djeteta“ provodi se u većini evropskih zemalja sa ciljem da se promovišu osnovni ciljevi Konvencije UN o pravima djeteta.