Banjaluka: Od jeseni praksa za 21 studenta u Gradskoj upravi i preduzećima

8
Foto: Igor Radojičić/Twitter

Početkom akademske godine 21 student Univerziteta u Banjaluci počeće sa obavljanjem prakse u Gradskoj upravi, odnosno preduzećima čiji je osnivač grad.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem, rektor Univerziteta Radoslav Gajanin rekao je da će praksu sticati najbolji studenti sa konkursa.

– Ovo je treća godina zaredom u kojoj studenti Univerziteta u Banjaluci stiču praktične vještine u Gradu – kaže Gajanin i dodaje da je najveći broj njih sa Pravnog fakulteta i Ekonomskog fakulteta, ali da ih ima i sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog, Prirodno-matematičkog, Filozofskog i Tehnološkog fakulteta.

Gajanin je rekao da će se internim aktima ići ka tome da studentska praksa bude obavezna, a ne fakultativna kao do sada.

Na sastanku je istaknuto da će Grad podržati i realizaciju projekta edukativnog centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u prostoru kampusa koji bi služio kao nastavna baza za buduće vaspitače.

Po završetku izgradnje ovaj edukativni centar bi bio u sistemu gradskog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

🔷 Grad Banja Luka pripremio je cijeli niz preventivnih mjera kako bi se sve institucije spremno uhvatile u koštac sa…

Posted by Grad Banja Luka on Thursday, August 6, 2020

Gajanin je rekao da je cilj da do kraja naredne godine bude realizovana izgradnja edukativnog centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, te da je Vlada Srpske dala podršku za realizaciju ovog projekta.

Radojičić je rekao novinarima da obje strane imaju puno interesa za saradnju i zajedničkih poslova i projekata, te podsjetio da je Univerzitet vodio postupak selekcije stažista.

Naveo je da je Grad Banjaluka pripremio niz preventivnih mjera kako bi se sve institucije spremno uhvatile u koštac sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, s obzirom da će početak školske i akademske godine biti izazovan za sve zbog povećanog broja kontakata.

On je rekao da gradska administracija od nadležnih republičkih institucija očekuje instrukcije o tome kako će izgledati početak školske godine na svim nivoima obrazovanja i u kojem obliku će biti organizovana nastava.