Basketaši Srbije poraženi od Rusije

7
Foto: OKSrbije/Twitter

Neočkivano ubjedljivo tim Olimpijskog komiteta Rusije savladao je favorizovane basketaše Srbije sa 21:10 i plasirao se u finale olimpijskog turnira u Tokiju. Od 14.15 igra se meč za treće mjesto protiv Belgije.

Iako su prethodno ubjedljivo savladali Ruse u posljednjem meču grupne faze, basketaši Srbije su u najgorem mogućem trenutku imali loš dan. Baš loš.

Nakon početnog vođstva Rusa, prve poene i prvu dvojku za Srbiju ubacio je Dušan Domović-Bulut za prednost od 2:1. Potom je Mihajlo Vasić donio prednost od 3:2, ali nažalost, ispostaviće se da je to bilo posljednje vođstvo do danas neporaženog srpskog tima.

Rusi od tog trenutka preuzimaju konce utakmice, te pri rezultatu 4:4 prave seriju od 4-0 i dolaze do prve osjetnije prednosti (8:4).

Pored katastrofalnog šuta spolja (2/11), Srbija je rano ušla u probleme sa faulovima i omogućila Rusima da ubacuju lake poene sa linije za slobodna bacanja (5/5).

Na polovini meča, odnosno pet minuta prije kraja prednost je bila 11:5, da bi do završetka ona narasla na konačnih 21:10, što je, zanimljivo, bio i rezultat prvog duela dva tima prije dva dana.

Na veliku žalost, Rusi su je ostvarili u najbitnijem meču na turniru i sprečili Srbiju da se bori za toliko željeno i priželjikivano zlato u prvom olimpijskom turniru ovog sporta.

Dušan Domović-Bulut bio je najefikasniji u srpskom timu sa pet poena, dok je na drugoj strani čak 11 ubacio Aleksander Zuev.

Srbija će od 14.15 igrati za bronzu protiv Belgije.