Bevanda: Rano komentarisati izmjene Zakona o akcizama i PDV-u

30
Foto: M. Tabaković/Avaz.ba

Rano je komentarisati predložene izmjene i dopune Zakona o akcizama u BiH, koje će danas po hitnom postupku razmatrati delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, jer se Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH još nije ni izjasnio o njima, rekli su Srni u Kancelariji predsjedavajućeg UO UIO Vjekoslava Bevande.

Iz Kancelarije predsjedavajućeg UO UIO navode su u ponedjeljak, 14. marta, iz Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na adresu UIO BiH stigle izmjene i dopune Zakona o akcizama u BiH i Zakona o PDV-u kako bi Upravni odbor dao mišljenje na tekst ta dva zakona.

– S obzirom na to da su materijali tek dostavljeni pokrenuta je uobičajena zakonska procedura u kojoj UIO, nakon analiza, da svoje mišljenje i nakon toga se o zakonskim izmjenama i dopunama na sjednici izjašnjava UO UIO BiH – objašnjeno je iz Kancelarije predsjedavajućeg UO UIO.

Hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za danas sa jednom tačkom dnevnog reda – zahtjev Predstavničkog doma za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH po hitnom postupku.