Bjelica: Slovenački režiser potkopava pomirenje i ugrožava suživot

44
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izjavio je Srni da je dokumentarni film „Sarajevo safari“ izmišljotina nekoga ko želi instant slavu i promociju i da takvim lažima slovenački režiser Miran Zupanič potkopava pomirenje, ugorožava suživot i život Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

On je naglasio da Srbi nisu snimali filmove, ni lažne ni istinite, te da je trebalo da se objavi i svijetu istina o stradanju.

– Treba da razobličujemo i razotkrivamo laži koje pričaju turistima u Sarajevu, od lažnih tabli, mapa „opsade“ i sličnih „instalacija“, preko nazovi muzeja i „tunela spasa“ – dodao je Bjelica.

Bjelica kaže da narod u Republici Srpskoj zna, a da svijet izgleda i ne zanima, da je priča o „lovu na ljude“ po Sarajevu lažna, a da je mudžahedinsko odsijecanje glave Srbima istinito.

On je dodao da su bijele trake laž, a da je ubijanje ljekara, naučnika i drugih Srba po raznim privatnim zatvorima i na Kazanima istina.

Bjelica je naglasio da je laž i da su Srbi granatirali Markale, spalili Vijećnicu, a da je istina nešto potpuno suprotno od onoga što pričaju u Sarajevu, te da su ti isti ljudi u tom gradu u miru zapalili Arhiv BiH.

U dokumentarnom filmu „Sarajevo safari“ slovenački režiser i scenarsta Miran Zupanič tvrdi da su bogati stranci plaćali mogućnost da sa položaja Vojske Republike Srpske pucaju po civilma u ratnom Sarajevu, a da su stizali iz Beograda helikopterom Vojske Jugoslavije.