Bodiroga objasnio zašto utakmica između Partizana i Real Madrida nije odložena

34
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Prvi čovjek Evrolige Dejan Bodiroga objasnio je za „Jurohups“ zašto četvrta utakmica između Partizana i Real Madrida nije odložena.

Srbiju je potresla tragedija u srijedu, pošto je 13-godišnji dječak u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ubio osmoro učenika i čuvara.

Prvi od tri dana žalosti je u petak, a kako kaže Bodiroga, Vlada Srbije je donijela odluku o odigravanju meča u četvrtak od 20.30.

– Ova nacionalna tragedija donijela je nevjerovatnu tugu srpskom narodu. Nažalost, trenutno je u Srbiji nacionalna žalost iznad svega ostalog. Međutim, Vlada Republike Srbije je donijela odluku da može da se igra. I Partizan je želio da igra, a Evroliga nije mogla da donese drugačiju odluku, bez konkretnog zahtjeva za odlaganje utakmice. Veoma sam tužan i želim da izrazim saučešće porodicama stradalih, sada je teško čak i razmišljati o košarci – rekao je Bodiroga za „Jurohups“.

Utakmica će početi minutom ćutanja, dok tokom meča neće biti nikakve muzike.

„Grobari“ prije početka susreta ispred „Arene“ odaju počast žrtvama tragedije, dok će igrači Partizana nastupiti u potpuno crnoj opremi.