Bogdanović, Bjelica i porodica Divac doniraju medicinsku pomoć Srbiji

220
Foto: NBA

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica će, uz Fondaciju „Ana i Vlade Divac“, donirati medicinsku pomoć Srbiji.

Donacija će uključiti respiratore, medicinske maske i ostalu potrebnu opremu bolnicama i medicinskim ustanovama u Srbiji.

Ova pomoć će se koristiti u borbi protiv virusa korona i protiv suzbijanja pandemije.

– Inspirisali su me ostali u NBA, kao i širom svijeta, koji su pomogli onima koji su bili najpogođeniji širom svijeta ovom krizom, pa mi je zbog toga bilo bitno da pomognem ljudima u Srbiji donacijom ovih sredstava koji će pomoći da se sačuvaju životi. Želim da se zahvalim hrabrim medicinarima koji rade naporno svakog dana kako bi se starali o svima pogođenim koronavirusom. Znam da ćemo uskoro predbroditi ovo teško vrijeme, zajedno – rekao je Bogdanović.

– Ponosan sam što mogu da doniram ove bitne resurse kako bih pomogao onima koji se sa prve linije bore protiv kovida-19, te podržao one kojima je potrebna ova spasonosna oprema. Tokom ovakvih trenutaka zdravlje i sigurnost si prioritetni i čast nam je da možemo da pomognemo – rekao je Bjelica.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ je nastala 2007. godine i, kako se navodi, zasnovana je na 30 godina humanitarnog rada.

– Devastirani smo užasavajućim posledicama koje je ova pandemija ostavila na svijet i srcima smo uz sve pogođene ovom krizom. Kroz našu Fondaciju pokušavamo da unaprijedimo kvalitet života i stvorimo bolju budućnost za one najizloženije. Ani i meni je čast da imamo priliku da se pridružimo našim ‘kraljevima’ (Sacramento Kings, prim. aut.) i pošaljemo respiratore, maske i ostale stvari kako bismo pomgli našim herojima i pacijentima u rodnoj zemlji, kako bismo se borili sa ovim zajedno – glasi saopštenje Divca.