Bubić: Postupak protiv Dodika i Lukuća kontaminiran od početka

3
Foto: RTRS

Advokat predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Goran Bubić, rekao je za RTRS da je postupak protiv predsjednika Srpske Milorad Dodika i vršioca dužnosti direktora Miloša Lukića kontaminiran od početka.

Istakao je da odbrana još nije dobila odluku Suda BiH o odbijanju zahtjeva za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović.

– Ako je inforamacija tačna, ne znamo šta su razlozi takve odluke. Znaćemo kada nam se uruči odluka. Smatramo da je na ovaj način krivični postupak kontaminiran od početka, jer su postojai stvarni razlozi za izuzeće sudije Ćosić Dedović – istakao je Bubić.

Bubić je i pojasnio razloge.

– Dodik je ranije u svojstvu člana Predsjedništva je odlučivao na neki način o pravu sudije Ćosić Dedović. Bio je uključen u jedan postupak koji je bio značajan za njenu karijeru i ticao se napredovanja sudije Ćosić Dedović. Dodik je iskazao jasan stav da se protivi njenom imenovanju – rekao je Bubić.

Naglasio je da u takvim okolnostima bilo kakvo učešće sudije Ćosić Ćedović u postupku znači da „optuženi nema pošteno suđenje“.

– Jedan od uslova je nepristrasan sud. Možemo tvrditi da mi to nemamo u ovom slučaju od samog polčetka – rekao je Bubić.