Ćeranić: Britanci i strane ambasade žele da u Srpskoj postave svog Zelenskog

50
Foto: presscentar.uns.org.rs

Stručnjak za bezbjednost Predrag Ćeranić poručio je danas u Beogradu da je izvjesno da je predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski projekat iza kojeg stoje Britanci i upozorio da Britanci nekog svog Zelenskog imaju u svakoj od država bivše Jugoslavije, a da sada žele da ga instaliraju i u Republici Srpskoj.

– I danas u ovoj predizbornoj godini ili nekoliko dana pred izbore u BiH oni nisu stajali skrštenih ruku. Taj njihov Zelenski u Republici Srpskoj istupa sa nacionalnim stavom, veliča Dražu Mihailovića. Oni čine sve da ga dožive birači kao zastupnika srpskih nacionalnih interesa i onih o kojim se nije moglo ili smjelo govoriti – rekao je Ćeranić.

Prema njegovim riječima, oružje Zapada je sada prevara i obmana javnog mnjenja u Srpskoj.

– U stvari sve je obmana. Ko je bio mjesecima u Britaniji na školovanju i strani stipendista? Onda vidite da ispod površine stvari stoje sasvim drugačije – ukazao je Ćeranić na tribini „Globalno prestrojavanje i izbori u Srpskoj i BiH“.

On je naglasio da Britanci i drugi zapadnjaci ove godine nisu organizovali proteste u Srpskoj, kao što su to uradili 2018. godine, jer su ocijenili da bi to bilo kontraproduktivno.

– Jer, organizovati proteste protiv vlasti u Srpskoj, koja se jasno opredijelila, ima jasne stavove u kojim nema kalkulisanja ni odustajanja od osnovnih načela politike bez kojih nema opstanka Srba zapadno od Drine – bilo bi kontraproduktivno. Oni bi, devastiranjem Republike Srpske, namijenili srpskom narodu sudbinu naših sunarodnika na Kosmetu – rekao je Ćeranić.

Prema njegovim riječima, oni su u sajber prostoru vodili jake bitke da bi nametnuli i doveli na vlast one koji bi radili na realizaciji interesa stranih ambasada.

– Cilj je stvoriti kooperativnu vlast koja se o odnosima sa Rusijom, Kosovu, sankcijama neće izjašnjavati kao ova i zato su uveli novi alat, priču o kriminalu i korupciji koja, izgleda, stanuje samo u Republici Srpskoj – rekao je on i dodao da su blogovi i sajtovi, odnosno njihovi kanali, posebno usmjereni prema mladima.

On je rekao da bi Vlada morala mnogo više da uradi na edukaciji mladih i ukazao da Britanci već imaju plan „B“ nakon izbora u Srpskoj, čiji se pobjednici znaju.

– Oni će pokušati crnogorski scenario u smislu da se napravi vlada bez SNSD-a i u tome će tražiti i već traže podršku Beograda. Dakle, da se sve partije koje sada čine vladajuću koaliciju i koje su u opoziciji približe i skupe 42 odsto potpisa poslanika kako bi napravili Vladu po uzoru na onu u Podgorici – rekao je Ćeranić.

On je uvjeren da će građani ponovo prepoznati one koji vode politiku koja je u interesu očuvanja Republike Srpske, ocijenivši da se kandidat SNSD-a za predsjednika Srpske Milorad Dodik očigledno ponovo dokazao kao lider koji je za koplje iznad ostalih i da će Dodik umjeti da sastavi širu vladu, u kojoj Ćeranić vidi sve političke partije, osim PDP-a.

– On je već i pojasnio zašto. U situaciji u kojoj smo bilo bi jako dobro da svuda gdje žive Srbi postoje jaki politički lideri koji će sarađivati, dogovarati i usaglašavati politiku sa politikom Srbije – rekao je Ćeranić.

On je poručio da su jaki lideri veoma važni za nacionalne interese.

– U Republici Srpskoj to je opstanak Srba sa te strane Drine, a on može da se obezbijedi samo očuvanjem Republike Srpske, bar u ovom kapacitetu koji nam je ostao – zaključio je Ćeranić.