Ćeranić: Centri moći žele haotičnu situaciju u Srpskoj

35
Foto: presscentar.uns.org.rs

Postoje centri moći koji žele haotičnu situaciju u Republici Srpskoj zbog njenog odnosa prema Ruskoj Federaciji, ali i zbog postizbornih dešavanja i taj ugao je potrebno posmatrati kada su u pitanju i nove lažne dojave o eksplozivnim napravama, rekao je dekan banjalučkog fakulteta bezbjednosnih nauka Predrag Ćeranić.

Ćeranić je za Srnu dodao da se Republici Srpskoj ponovo dešavaju lažne prijave o postavljenim eksplozivnim napravama zbog pritisaka na Srpsku i Srbiju zbog odnosa prema Ruskoj Federaciji i krizi u Ukrajini.

– Osim toga treba imati u vidu da su kod nas održani izbori, da je ta postizborna scena javnosti dobro poznata, a vjerujte da postoje ti neki centri moći ili interesne grupe koje žele jednu haotičnu situaciju u Republici Srpskoj – rekao je Ćeranić.

On je naveo da su vidljiva i osporavanja ishoda opštih izbora pojedinih opozicionih lidera.

– Znači treba osporiti legitimitet, kredibilitet novoizabranom predsjedniku Republike Srpske. Kada Centralna izborna komisija saopšti da je predsjednik Republike Milorad Dodik onda ostaju određene sumnje u regularnost izbora i to je pogodno tlo za neke nove proteste, neka nova osporavanja i tako dalje – objasnio je Ćeranić.

On je dodao da sve navedeno predstavlja ugao kroz koji je potrebno posmatrati lažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama.

U Univerzitetski klinički centar Republike Srpske i u banjalučki aerodrom juče su upućene poruke o postavljenom eksplozivu za koje je utvrđeno da su bile lažne.