Ćeranić: Postupci opozicije mogu da utiču na destabilizaciju Srpske

39
Foto: presscentar.uns.org.rs

Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka, tvrdi da postupci opozicije tokom izborne noći, ali i nakon, mogu da utiču na destabilizaciju Republike Srpske i ugroze bezbjednost.

– Sve nas podsjeća na Majdan kijevski, ali i na ono što se dešavalo na Trgu Krajine 2018. godine. Jedini način da se promijeni vlast su izbori, i to demokratski, a to opoziciji u ovom trenutku ne odgovora – naglasio je Ćeranić.

On se osvrnuo i na ambijent tokom same izborne večeri u štabu PDP-a.

– Govor tijela, veselje, i sve ono što se dešavalo u PDP-u, odavalo je sliku te lažne pobjede koju su proglasili. Tokom cijele večeri bili su pokisli, ali to im nije značilo puno da idu u avanturu proglašenja pobjede. Da li su sami to smislili, ili su se umiješale neke ambasade, to najbolje znaju oni koji su krenuli na ulice da slave pobjedu, koje nigdje nije bilo ni u najavi – istakao je Ćeranić.

Poručio je da građani neće pristati da podrže one koji nisu pravi izborni pobjednici.

– Opozicioni lideri su znali da im prijeti poraz, ali su zbog instrukcija koje su došle izvana, glumili pobjedu. Oni ne žele priznati stvarnost i ne shvataju da njihovi mentori iz tih stranih ambasada ovakvim istupima žele potpuno urušiti Republiku Srpsku – kaže Ćeranić.

On se osvrnuo i na ponovni izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, isključivo bošnjačkim glasovima.

– Komično je postalo da Željko Komšić dobija glasove iz sredina i gradova gdje gotovo da i nema Hrvata. I to samo pokazuje koliko je BiH složena i kompleksna država – naglasio je Čeranić.