Ćorić: „Aerodromi Banjaluka“ važna destinacija u avio-saobraćaju

14
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je da „Aerodromi Banjaluka“ imaju kapacitet da postanu važna destinacija u avio-saobraćaju što dokazuje i nova linija kompanije „Viz er“ Dortmund-Banjaluka.

Ćorić je naveo da linija pokazuje kapacitet i razvojni intenzitet vlasti Republike Srpske, ali i menadžmenta „Aerodroma Banjaluka“, te napomenuo kako su intenzivno radili i u vrijeme pandemije.

– Rezultat toga je i ovaj današnji prvi let kompanije „Viz er“, koja će za sada imati četiri leta iz Banjaluke, a očekujemo da ćemo proširiti saradnju i otvoriti nove destinacije – rekao je Ćorić.

On smatra da „Aerodromi Banjaluka“ imaju kapacitet da postanu važna destinacija i da se dostigne cilj od 500.000 putnika godišnje.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Generalni direktor „Aerodroma Banjaluka“ Milan Račić rekao je da prvi let kompanije „Viz er“, koji je danas u Banjaluku stigao iz Dortmunda, predstavlja istorijski momenat za ovu kompaniju, ali i Republiku Srpsku, te novi korak u razvoju avio-saobraćaj u Srpskoj.

Račić je izrazio zadovoljstvo jer „Aerodrom Banjaluka“ pravi istorijske korake, uprkos pandemiji virusa korona, zbog koje je vazdušni saobraćaj ograničen.

– Svečani prvi let kompanije „Viz er“ na relaciji Dortmund-Banjaluka je novi početak i novi start, koji će donijeti promjene, te se nadam da ćemo u narednom periodu imati više ovakvih dešavanja – rekao je Račić.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

On je uvjeren u uspjeh saradnje sa kompanijom „Viz er“, najbrže rastućom avio-kompanijom u regionu, a u planu je da se, kako je rekao, napravi nova revolucija u razvoju avio-industrije i putovanja u Republici Srpskoj i regionu.

– Uspostavljanjem novih avio-linija sa ovom, ali i sa drugim kompanijama sa kojima imamo saradnju, nadamo se da ćemo doprinijeti razvijanju privrede, turizma i svih naših potencijala, ali i da omogućimo našim građanima da putuju na destinacije u inostranstvo – rekao je Račić.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Prema njegovim riječima, u narednim sedmicama očekuju početak letova za Ajndhoven, Bazel, Štokholm, te Malme, jednu od primarnih destinacija zbog velikog broja građana koji žive u Švedskoj.

– Očekujemo i nove destinacije – dodao je Račić i napomenuo da je cilj uspostavljanje veze sa Rusijom, te najavio liniju iznenađenja za Bliski Istok.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Račić i Ćorić dočekali su na međunarodnom aerodromu Banjaluka prvi let kompanije „Viz er“ na liniji Dortmund-Banjaluka.

Prethodno su na sastanku razgovarali sa gostima, među kojima su bili načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić, te počasni vicekonzul Mađarske u Banjaluci Slaven Grbić.