Ćosić: Birači dali podršku vlasti, opoziciji neće pomoći očajnički pokušaj

23
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ljubiša Ćosić, koji je kao kandidat SNSD-a u Izbornoj jednici osam za Narodnu skupštinu Republike Srpske osvojio najviše glasova, ističe da su birači na opštim izborima dali podršku vlasti i jasno rekli šta misle o politikama koje ih predstavljaju i politikama koje su se trudile da ih predstavljaju.

Ćosić je rekao Srni da opozicija nije dobila podršku na izborima, pa sada poziva na proteste i nemire.

– Kako im nije pošlo za rukom da dođu na vlast, tako im neće pomoći ni ovaj očajnički pokušaj da predstavnike vladajućih partija prikažu kao ljude koji kradu izbore – naglasio je Ćosić.

On je rekao da su nadležne institucije postupile po svim prigovorima, ako ih je bilo, te dodao da opozicija zamajava javnost i optužuje da je neko krao glasove ili provodio neregularnosti.

– Bilo bi dobro da se okanu kod njih provjerenog modela, a kod naroda bezuspješnog – optuživanja bez ikakvih dokaza i pokušaja stvaranja kriza, te da građanima ponude konkretan program i rad. Možda bi ih po tome građani bolje vrednovali – poručio je Ćosić, koji smatra da je to još jedna predstava za javnost i da će opozicija izgubiti i ono malo podrške što ima.

Ćosić, koji je i gradonačelnik Istočnog Sarajeva, ističe da je u Sarajevsko-romanijskoj regiji izborni proces proveden odlično, a opštinske izborne komisije su posredstvom biračkih odbora odradile posao kako treba, te bile transparentne i dostupne predstavnicima svih političkih partija.