Ćosić: Izuzetna saradnja Vlade Republike Srpske i grada Istočno Sarajevo

37
Foto: SRNA

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je danas da je saradnja Vlade Republike Srpske i grada Istočno Sarajevo izuzetna o čemu govore brojni završeni projekti.

Ćosić je rekao da su premijer i predsjednik Republike Srpske Radovan Višković i Željka Cvijanović, koji su danas borave u posjeti Istočnom Sarajevu, svojim radom i doprinosom zadužili ovaj grad.

– Učestvovali su u svi našim zajedničkim projektima i aktivnostima. I ovo mjesto, na kojem sjedimo, „Trg Republike Srbije“, djelo je saradnje lokalne zajednice i Vlade Republike Srpske – istakao je Ćosić.

On je podsjetio na brojne projekte čiji završetak su pomogli Cvijanovićeva i Višković.

– Sjećam se 2017. godine kada nas je Željka Cvijanović, tada kao predsjednik Vlade, obavijestila o pomoći Srbije u iznosu od pola miliona evra za završetak ovog trga. Poslije je Vlada Republike Srpske obezbijedila sredstva za završetak dvorane. Višković je obezbijedio sredstva za završetak studentskih domova, zgrade rektorata i muzičke akademije – naveo je Ćosić.

On je rekao da ovo treba non stop ponavljati kako bi ljudi shvatili kakva je sinergija između lokalne zajednice i Vlade Srpske.

– Najbolja je ta vertiklna koordinacija, vertikalna saradnja, kada ona funkcioniše, onda i građani osjete zajedničku korist – poručio je Ćosić.

On je rekao da će i danas sa Viškovićem i Cvijanovićevom razgovarati o budućim projektima, te da je siguran u uspješnu realizaciju.

– Najbitnije nam je bolje povezati grad Istočno Sarajevo. Ono što Vlada već radi je priprema projektne dokumentacije za treću traku preko Romanije i siguran sam da ćemo 2024. godine ući u tu aktivnost. Vlada dosta radi i na vertikalnom povezivanju Pala i Jahorine, a mi ćemo kandidovati jedan projekta od Istočnog Sarajeva do Jahorine – dodao je Ćosić.

On je podsjetio i na planiranu izgradnju tunela od Istočnog Sarajeva do Pala.

– To je naša vizija kako povezati Pale, Istočno Novo Sarajevo i Istočnu Ilidžu – zaključio je Ćosić.