Čubrilović: Građani pokazali demokratski kapacitet, ne treba dizati tenzije

10
Foto: Miomir Jakovljević/Ringier

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da su građani u nedjelju, 2. oktobra, pokazali demokratski kapacitet i da treba što prije privesti kraju taj proces onako kako su građani pokazali na opštim izborima.

Čubrilović je napomenuo da se na ulici ništa ne rješava, da to ne može donijeti ništa dobro i da ne treba dizati tenzije.

– Sada treba da što prije privredemo ovaj proces kraju onako kako su to građani pokazali na izborima – rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci nakon sastanka predstavnika partija vladajuće koalicije u Srpskoj.

Čubrilović je čestitao građanima Republike Srpske na demokratskom kapacitetu koji su pokazali 2. oktobra uz poruku da i dalje treba nastaviti u tom duhu.

Koalicija političkih partija koju čine SNSD, SP, Ujedinjena Srpska, DEMOS, NPS, NDP formiraće vlast u Republici Srpskoj i jedinstveno će nastupiti na nivou BiH, rečeno je danas u Banjaluci nakon sastanka predstavnika ove koalicije.

Sastanku u Narodnoj skupštini Republike Srpske prisustvovali su lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković, predsjednici Socijalističke partije Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić.