Čubrilović: Upitno da li je fašizam pobjeđen politički i ideološki

25
Foto: SRNA

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je fašizam pobjeđen vojnički, ali da je vrlo upitno da li je pobjeđen ideološki i politički.

– Fašizam je vojnički pobjeđen, ali nakon više od sedam i po decenija trebamo pogledati istini u oči i vrlo je upitno da li je fašizam ideološki i politički pobjeđen obzirom na to šta se sve u pojedinim zemljama radi i kako se to održava na srpski narod – rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Čubrilović je, nakon polaganja vijenaca na Spomenik poginulim borcima NOR-a u Banjaluci povodom Dana pobjede nad fašizmom, istakao da je srpski narod – ponosan narod koji takav treba da bude i na današnji dan zbog toga što je dao veliki doprinos svim pozitivinim dešavanjima iz Drugog svjetskog rata, ali i na cijeli prošli dvadeseti vijek.

– Svima čestitam Dan pobjede i nadam se da će Srbi uvijek biti na pravoj strani i da će imati razloga da obilježavaju ovakve datume, a obilježavati ih moraju da nam se zlo ne bi ponavljalo i da se ne bi bilo kome dešavalo. Srbi će uvijek imati pozitivan stav koji znači i dobrobit za cijelo čovječanstvo – naveo je Čubrilović.