Ćurić: U Trebinju će biti postavljeni stacionarni radari

9
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će u tom gradu biti postavljena dva stacionarna radara za kontrolu brzine kretanja vozila, dok će u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Srpske biti realizovan zajednički projekat bezbjednog prelaska preko ulice kod Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Ćurić je najavio da će grad i Agencija zajednički realizovati i provjeru neophodnosti postavljanja “ležećih policajaca” na širem gradskom području, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Trebinja.

– Imamo veliki broj zahtjeva za postavljanjem usporivača saobraćaja. Sa stručnim ljudima iz Agencije ćemo obići sve lokacije i vidjeti gdje je to neophodno jer više od 80 odsto vozača poštuje saobraćajne propise – rekao je Ćurić nakon sastanka gradskog Savjeta za bezbjednost, kojem je prisustvovao i direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Radoslav Krunić povodom Evropske sedmice mobilnosti.

Krunić je istakao da je ovo prvi u nizu sastanaka koji organizuje ova agencija i to zahvaljujući kabinetu predsjednice Srpske Željke Cvijanović.

– Cilj nam je da kroz edukativne radionice dođemo od onih najmlađih koji pohađaju vrtić do đaka. Moramo da podignemo svijest građana da u saobraćaju treba da se ponašamo na način da ne ugrozimo ni tuđi, ni svoj život – naveo je Krunić.

On je dodas da je u 2019. godini na putevima u Srpskoj u saobraćajnim nezgodama poginulo 118 lica, navodeći da dosadašnji pokazatelji govore da će u ovoj godini taj broj biti manji.

U Trebinju će sutra biti organizovano postavljanje simulatora prevrtanja, kose ravni i dječijeg poligona ispred Kulturnog centra, čemu će prisustvovati i ministar saobraćaja i veza Srpske Đorđe Popović.