Cvijanović: Bez plaćanja PDV-a na prvi stan mladih bračnih parova

231
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da će Srpska na planu pronatalitetnih mjera i demografske politike pokrenuti inicijativu za oslobađanje plaćanja od PDV-a za prvu stambenu jedinicu mladih bračnih parova.

– Novi prijedlog, ako se dogovorimo, podrazumijevao bi oslobađanje plaćanja od PDV-a za prvu stambenu jedinicu mladih bračnih parova. To bi trebala biti jedna od inicijativa Vlade – rekla je Cvijanovićeva tokom rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštine o izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o štetnosti posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH i raspoređivanja Fronteksa na granici sa Hrvatskom, nakon što je po tim tačkama preglasan u Predsjedništvu BiH.

Ona je rekla da će se, uz ranije mjere koje su definisane i proširivane s ciljem lakšeg početka i zasnivanja porodice, raditi na određenim beskamatnim kreditima i poreskim olakšicama koji će zavisiti od broja djece.

Cvijanovićeva je rekla da se na planu popravljanja demografske slike zajednički radi sa Vladom Mađarske, koja ima pozitivna iskustva na tom planu.