Cvijanović: Božić provesti u duhu praštanja, u zdravlju i duhovnom miru

26
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović u božićnoj i novogodišnjoj čestitki vjernicima katoličke vjeroispovijesti izrazila je najbolje želje da predstojeće praznične dane provedu u duhu jevanđeljskog praštanja, u zdravlju i duhovnom miru, a 2022. godina da donose napredak i stabilnost.

Cvijanovićeva je izrazila želju da praznik Hristovog rođenja i radosti osnaži vjeru u zajedništvo, međusobno poštovanje i uvažavanje i podstakne na brigu o bližnjima, a božićne poruke mira, ljubavi i nade u bolje sutra da ispune srca i domove.

Ona je uputila iskrene čestitke nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH, pozdravljajući ih radosnim pozdravom – „Čestit Božić“ i „Srećna Nova godina“.

– Povodom nastupajućeg Božića i Nove godine, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, Vama, biskupima, sveštenstvu, redovništvu, svima hrišćanima u BiH koji praznuju prema gregorijanskom kalendaru, upućujem iskrene čestitke – navedeno je u čestitki.

Vjernici koji poštuju novi, greogrijanski kalendar danas proslavanjaju Božić – praznik Hristovog rođenja.