Cvijanović i Đajić prisustvovali tucijadi na Paprikovcu

10
Foto: SRNA

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović i predsjednik Gradskog odbora stranke u Banjaluci Vlado Đajić prisustvovali su tucijadi u naselju Paprikovac, koju je povodom najvećeg hrišćanskog praznika organizovao Gradski odbor SNSD-a.

Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što je imala priliku da učestvuje u dijelu ove manifestacije, te istakla da je ovo dobra aktivnost koja se realizuje u svim mjesnim odborima stranke širom Banjaluke.

– Ono što me veseli jeste činjenica da smo imali priliku da ovdje, ali i na drugim mjestima, razgovaramo sa našim mještanima. Kada je riječ o Paprikovcu, nekoliko pitanja tišti ovo naselje i radićemo na tome da neka riješimo – rekla je Cvijanović novinarima.

Prema njenim riječima, potrebno je da se u ovom naselju obezbijedi vrtić, ali i škola.

– Vidjećemo što kaže Ministarstvo prosvjete i kulture koji je to broj djece, koje su to potrebe, da li je u pitanju škola samo za niža odjeljenja ili kompletna osnovna škola – navela je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je manifestacija ograničena brojem ljudi, jer je posebno važno poštovati epidemiološke mjere.

– Zato je dobro što smo sve ovo danas organizovali na otvorenom prostoru. Dan je lijep, veliki je praznik i ovo je jedan od načina da mi doprinesemo ljepoti tog praznika – poručila je potpredsjednica SNSD-a.

Foto: SRNA

Đajić je istakao je da je s ciljem očuvanja tradicije i običaja, Gradski odbor SNSD-a u svim mjesnim i rejonskim odborima organizovao takmičenje članova partije u tucijadi.

– Nagradni fond je 10.000 KM, a većina sredstava biće donirana u humanitarne svrhe – naglasio je Đajić.

On je dodao da će najveći dio sredstava Gradski odbor SNSD-a donirati porodici nedavno preminule porodilje u Banjaluci, iza koje je ostala tek rođena beba i jedno malo starije dijete.

– Već smo dogovorili sa njenim mužem da će veći dio novca biti upućen upravo njima. Obezbijedićemo pomoć još nekim ugroženim porodicama, a dio će naravno dobiti i pobjednici u tucijadi – rekao je Đajić.

Foto: SRNA

On je dodao da je odziv današnjoj manifestaciji bio dobar.

– Poštovali smo epidemiološke mjere i nismo htjeli da okupljamo previše ljudi na jednom mjestu. Bilo je dosta djece, koja su se radovala i ovo je dobra poruka da treba da se poštujemo, uvažavamo i pravimo dobar ambijent u Banjaluci i Republici Srpskoj – rekao je Đajić.

Đajić je najavio da će sutra u Glavnom odboru stranke u Banjaluci biti organizovano finale u tucijadi, kojem bi trebalo da prisustvuje i lider SNSD-a Milorad Dodik.