Cvijanović: Mladi znaju koja je važnost očuvanja Republike Srpske

20
Foto: SRNA

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas da su Mladi socijaldemokrati dali prijedloge rješenja za mnoga važna pitanja koji su postali sastavni dio zvanične politike Republike Srpske.

Cvijanovićeva je rekla da je od mladih potekla i ideja o definisanju subvencionisanja kamatne stope za mlade bračne parove i stanove koje obezbjeđuju, besplatnom školovanju za one koji redovno „čiste“ godine na fakultetu, kao i veliki projekat o zapošljavanju pripravnika.

– Stavili su mnogo važnih pitanja na dnevni red i učinili ih prijedlozima koji su postali zvanična politika Republike Srpske – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Bijeljini, gdje je prisustvovala izbornoj konferenciji gradske organizacije MSD-a.

Ona je napomenula da su mladi apsolutno nacionalno osviješteni, znaju koja je važnost očuvanja Republike Srpske i njenih nadležnosti i znaju da se sve političke utakmice odigravaju na više terena.

– Ovo su generacije koje imaju Republiku Srpsku kao kategoriju koju prepoznaju kao svoje mjesto življenja, otadžbinu, mjesto gdje rješavaju svoje probleme, za koje su vezani njihovi roditelji… U tome leži snaga i kapacitet za budućnost i jačanje Republike. Mi se sigurno možemo osloniti na mlade – rekla je Cvijanovićeva.

Foto: SRNA

Potpredsjednik SNSD-a ukazala je da se utakmice vode za očuvanje Republike i svega što je dobila Ustavom, a sa druge strane tu je i neprekidna borba na ekonomsko-finansijskom terenu.

– Mladi su važan motor u radu naše političke organizacije. Bez njih, to bi izgledalo mnogo drugačije i mislim da bi SNSD bez njih bio bez nekog važnog stimulansa za sva važna politička pitanja koja se odnose upravo na mladu populaciju – rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da mladi moraju da se politički organizuju jer je to jedan od načina da iskomuniciraju svoje potrebe, te ukazala da postoji i uključivanje u različite organizacije koje tretiraju one oblasti za koje su zainteresovani.

– Pred njima može sigurno biti svijetla budućnost. Veza politike i udruženja kojima će mladi pripadati svakako predstavlja nešto što je spona sa institucijama. Saradnja sa institucijama mora biti ključna, jer se putem njih realizuju sva pitanja koja su bitna za život građana – pojasnila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da mladima treba sigurnost u zapošljavanju i da na tome treba raditi.

– Treba nam podrška mladih da bismo došli do boljih i školskih, odnosno studijskih programa, da bismo mogli da proizvodimo one kadrovi koji će imati sigurnu budućnost po pitanju zaposlenja – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da su mnoge takve inicijative pokrenuli mladi i pomogle su institucijama, konkretno Vladi Srpske, da uđe na teren reformisanja i visokog obrazovanja.

Cvijanovićeva je rekla da je sigurna da će doprinos koji će mladi dati biti ključan u narednom periodu, jer se polako smjenjuju generacije.

Cvijanovićeva je čestitala novoizabranom predsjedniku MSD-a u Bijeljini Radi Bjelici, ali i svim ljudima koji su se okupili ovdje.