Cvijanović: Nova saobraćajnica osnov za dalji razvoj Banjaluke

31
Foto: Igor Radojičić/Facebook

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da nova saobraćajnica u Banjaluci koja je danas puštena u saobraćaj predstavlja suštinski važnu privrednu vezu između naselja Lauš i Paprikovac, te osnovu za razvoj tog dijela grada.

Cvijanovićeva je naglasila da ova saobraćajnica predstavlja suštinski važnu privrednu vezu dva velika banjalučka naselja, te otvara novu drugačiju komunikaciju sa Univerzitetskim kliničkim centrom (UKC) Republike Srpske.

– Ovaj projekat predstavlja još jedan veliki uspjeh i poduhvat gradske vlasti i gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića. Prije nekoliko godina oni su nam objasnili da je plan da se uđe u svaki dio gradske teritorije, te da se tamo izgrade saobraćajni, infrastrukturni ili komunalni projekti – rekla je Cvijanovićeva novinarima, nakon što je nova saobraćajnica zvanično puštena u saobraćaj.

Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Ona je navela da ono što je koncept razvoja, ne samo ovih, nego i drugih naselja, jeste to da Banjaluka bude savremen, evropski grad, koji neće biti dehumanizovan.

– To znači da imamo dosta i onih sadržaja koji su važni za život penzionera, porodica i djece i ponosna sam na ono što je Banjaluka uspjela da uradi tokom svog razvoja – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da tog razvoja nije bilo prije 15 ili 20 godina, kada je bilo teško pokrenuti određene investicione procese, zbog različitih ekonomskih kriza, katastrofalnih poplava, ali da to nikada nije spriječilo gradsku vlast, kao ni republičke institucije da pomažu gradske vlasti kada imaju dobre projekte.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

Višković: Saobraćajnica će olakšati život građanima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je značaj nove saobraćajnice, koja će znatno olakšati život građanima naselja Lauš i Paprikovac.

– Ovo je veoma značajan infrastrukturni projekat, koji će povezati različite dijelove Banjaluke i omogućiti bržu komunikaciju ljudi, ali i robe – rekao je Višković.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

On je dodao da je saobraćajnica značajna jer će omogućiti da se grade novi sadržaji i naselja, te što će to biti kontrolisana, planska gradnja, u skladu sa regulacionim planom.

Višković je izvođaču radova zahvalio što je u rekordnom roku završio ovaj infrastrukturni objekat, uprkos vanrednoj situaciji izazvanoj virusom korona i svim izazovima koje je ona donijela.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

Radojičić: Ovu su saobraćajnicu građani sa nestrpljenjem čekali

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić napomenuo je da ovo nije obična saobraćajnica, nego jedna od onih koje su građani sa nestrpljenjem čekali.

– Čitav saobraćaj od Bronzanog Majdana preko Lauša do centra grada odvijao se preko jedne saobraćajnice, koja je sada dobila paralelu, preko koje će biti olakšan saobraćaj. Osim toga, UKC Srpske je dobio još jedna pristupni put za hiljade građana koji dolaze u ovu zdravstvenu ustanovu – rekao je Radojičić.

Foto: Igor Radojičić/Twitter

On je dodao i da se nova saobraćajnica nalazi u dijelu Banjaluke koji ima potencijal da se razvija, te da tu nikne novo, savremeno, urbano naselje.

– Ovaj kvart ima potencijal da se razvija kao zona kvalitetne gradnje i života za 21. vijek, a u kojem će se složiti i dio stambene gradnje, rekreativni, sportski i parkovski sadržaji – naveo je Radojičić.