Cvijanović: Očekujem usvajanje u Narodnoj skupštini svega što je Vlada koncipirala

13
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović očekuje da će na predstojećoj sjednici Narodne skupštine Srpske biti usvojeno sve što je Vlada Srpske koncipirala i obezbijedila neka nova rješenja u skladu sa potrebama današnjice.

– Vlada Republike Srpske predano radi svoj posao. U okviru Narodne skupštine Republike Srpske imamo stabilnu skupštinsku većinu ljudi koji su odgovorni i svjesni svih izazova pred nama – rekla je Cvijanovićeva Srni.

Ona je istakla da su svi zakoni koje treba usvajati u Narodnoj skupštini Republike Srpske pripremljeni da bi kreirali neki bolji ambijent i da bi se mogli nositi sa određenim problemima.

Cvijanovićeva je napomenula da je pandemija virusa korona donijela mnoge izazove, ali isto tako zahtijevala od institucija Republike Srpske različite zakonodavne intervencije.

– Kao predsjednik Republike Srpske morala sam u jednom momentu da zamjenjujem onaj redovni rad Narodne skupštine Srpske. Znam koliko je to velika odgovornost – navela je Cvijanovićeva.

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće u utorak, 28. septembra, prijedlog rebalansa budžeta Republike Srpske za ovu godinu, te više nacrta zakona iz oblasti ekonomije.