Cvijanović: Skup opozicije u Prijedoru fijasko, pokazao da građani vjeruju institucijama

14
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da republičke institucije vode računa o interesima građana i lokalnih zajednica i ne preduzimaju radnje koje bi mogle ugroziti te interese, te da je neuspješni skup opozicije u Prijedoru pokazao da građani vjeruju svojim institucijama.

– I treba da vjeruju jer su naše jake institucije te koje će obezbijediti veće plate, veće penzije, povećanje socijalnih davanja i podsticaja u poljoprivredi, da možemo da ulažemo, zamijenimo grijanje u nekoj školi, izgradimo sportski teren, napravimo most, puteve, auto-puteve. Onda kada su institucije slabe nema ništa od tog posla – rekla je Cvijanovićeva novinarima tokom posjete Šekovićima.

Ona je ponovila da je skup opozicije bio fijasko, jer radnici Rudnika željezne rude „Ljubija“ i građani Prijedora imaju povjerenje u republičke institucije, što su mnogo puta pokazali, pa i juče kada su odbili da se pridruže nečemu što nema veze sa stvarnim namjerama Vlade Srpske.

– Ne možete plasirati neke priče i očekivati da se ljudi okupljaju, a da negirate sve ono što zvanične institucije saopštavaju o određenim procedurama koje sprovode – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da su institucije Srpske jake, zbog čega mnogi na njih i atakuju.

– Opozicija ima svoj način političkog djelovanja, nemam ništa protiv toga, ali znam da narod razumije da je Republika Srpska jaka kada održi institucije jakim i sposobnim da izvršavaju obaveze, da brane njenu ustavnu poziciju, ali isto tako da rade na ukupnom razvoju Srpske – naglasila je Cvijanovićeva.