Cvijanovićeva položila kamen temeljac za izgradnju obdaništa u Pelagićevu

21
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović položila je danas kamen temeljac za izgradnju obdaništa u Pelagićevu koju finansiraju Vlada Srpske sa 700.000 KM i opština sa 150.000 KM.

Cvijanovićeva je rekla novinarima nakon polaganja kamena temeljca da je Vlada Republike Srpske izdvajala znatna sredstva iz budžeta za izgradnju vrtića širom Srpske.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Ona je istakla značaj izgradnje ovakvih objekata, važnih za obrazovanje djece, naglasivši da treba raditi na stvaranju uslova da svaka lokalna zajednica ima vrtić.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Načelnik opštine Pelagićevo Slavko Tešić rekao je Srni da su gradnju obdaništa kapaciteta 50 djece inicirali roditelji, te da je ovo jedna od mjera u okviru pronatalitetne politike u ovoj lokalnoj zajednici.

– Ogromnu zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srpske, Kabinetu predsjednika Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku jer je ovo njihov projekat – istakao je Tešić.

On je podsjetio da je Pelagićevo prva opština u Srpskoj koja je obezbijedila besplatne udžbenike za sve osnovce, kao i besplatan prevoz srednjoškolaca do njihovih škola u susjednim opštinama i gradovima, te stipendije za učenike srednjih škola i studente.

Obdanište bi sa radom trebalo da počne do juna sljedeće godine.