Cvijanovićeva posjetila Hram Pokrova Presvete Bogorodice u Rudicama kod Novog Grada

88
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je danas posjetila Hram Pokrova Presvete Bogorodice u Rudicama kod Novog Grada koji obilježava 120 godina.

– Zadovoljstvo mi je i što sam imala priliku da iz budžeta predsjednika Republike podržim rekonstrukciju ovog hrama, koji sutra obilježava 120. godišnjicu – objavila je Cvijanovićeva na svom „Instagramu“.

Cvijanovićeva i Dodik obezbijedili 100.000 KM za rekonstrukciju

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obezbijedili su po 50.000 KM za rekonstrukciju Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Rudicama kod Novog Grada, rekao je večeras paroh čađavički Đorđe Stikić.

Paroh je izrazio zahvalnost Cvijanovićevoj za pomoć u obnovi ovog hrama koji sutra obilježava 120 godina od gradnje.

– Zahvaljujući predsjednici Željki Cvijanović i članu Predsjedništva Miloradu Dodiku obezbijeđena su sredstva da se završi rekonstrukcija hrama – rekao je Stikić novinarima i zahvalio svima koji su pomogli rekonstrukciju hrama koja je počela 2018. godine.

Crkva u Rudicama izgrađena je 1888. godine, ali je, kako je navedeno u knjigama, srušena zbog nesolidne gradnje, a nova je izrađena 1902. godine.