Damir Arnaut podnio ostavke na funkcije u SBB-u

18
Foto: Klix.ba

Damir Arnaut, aktuelni poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, dao je ostavke na funkcije člana Predsjedništva i potpredsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB).

Kako piše Klix, Arnaut je ostavke na ove stranačke funkcije dao na današnjoj sjednici Predsjedništva SBB u Sarajevu.

Pretpostavlja se da je uzrok njegove ostavke na ove visoke funkcije u SBB sporazum predsjednika stranke Fahrudina Radončića (SBB) sa predsjednicima SDA i DF, Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem, o rušenju Vlade Kantona Sarajevo od prošlog petka.

Poznato je, naime, da Arnaut podržava rad aktuelne Vlade KS kojom upravlja, te da smatra da ona dobro radi svoj posao, a što se kosi s viđenjem predsjednika SBB.

Podsjetimo, Izetbegović, Radončić i Komšić dogovorili su u petak zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo.

Lideri SDA, SBB i DF su dogovorili da za premijera KS-a bude izabran Mario Nenadić, a da će SDA dobiti sedam ministarskih mjesta, SBB tri i DF dva.

Predsjedavajući Skupštine KS biće iz Stranke demokratske akcije, a kandidat je Sabahudin Delalić. Radončić je tog dana izjavio da je SBB Vladi KS dao godinu i da nije zadovoljan onim što je urađeno. Istakao je da će novi saziv Vlade KS raditi mnogo bolje i boriti se protiv korupcije.