Davidovićeva više nije dio SPS-a

10
Foto: SRNA

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović saopštila je da više nije dio političkog tima Socijalističke partije Srpske (SPS) jer je, kako je navela, rukovodstvo ove stranke iznijelo stavove koji nisu u skladu sa njenim političkim opredjeljenjima.

Davidovićeva je podsjetila da je radni vijek, koji traje već 13 godina, započela u Vladi Republike Srpske, prvo kao volonter, potom kao službenik, a onda i načelnik u Ministarstvu pravde, navodi se u saopštenju Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.

– Preuzela sam funkciju ministra vjerujući u program Vlade Republike Srpske i trudila se od preuzimanja mandata da radim najbolje što mogu i u najboljem interesu građana Republike Srpske, pogotovo onog dijela populacije iz resorne nadležnosti ministarstva na čijem sam čelu – navodi Davidovićeva.

Ona je napomenula da, vjerujući i dalje u ono što radi i u program Vlade Republike Srpske, želi da završi svoj mandat i realizuje projekte koje je započela jer iskreno vjeruje u uspješnu realizaciju plana i programa.

– SPS je partija u kojoj su moji prijatelji, dobri i vrijedni ljudi sa kojima sam provela vrijeme vjerujući u zajedničke ciljeve, ali u ovom momentu naši putevi se razilaze jer se rukovodstvo partije opredijelilo za put na kojem ja sebe ne vidim – navela je Davidovićeva.

Ona smatra da, kada bi se odlučila da krene tim putem, to bi značilo da obezvrjeđuje sve što je do sada radila.

– A to ne mogu učiniti jer kao odgovorna osoba stojim iza svakog svog postupka – poručila je Davidovićeva.