Džoni Dep: Srbija je vidjela dovoljno užasa

39

Dok mediji pišu o optužbama Džonija Depa da je od bivše supruge trpio zlostavljanje, holivudski glumac promoviše film koji je snimao u Srbiji i prisjeća se kako mu je bilo tokom boravka.

Američki glumac je najveća je zvijezda 70. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, gdje je predstavio svoj novi film „Minamata“.

Riječ je o ostvarenju koje predstavlja adaptaciju istoimene knjige Judžina i Ajlin Mioko Smit, o ratnom fotografu koji se vraća u Japan ne bi li ovjekovječio efekte trovanja živom. Ono što posebno doprinosi estetici ovog filma svakako je svojevrsna „pozornica“ – očaravajući Beograd, u kojem je snimano ovo ostvarenje režisera Endrua Levitasa.

– Priče ljudi koji su radili sa nama su daleko od tragedije iz Minamate, ali Srbija je svakako, kao i čitav region, vidjela dovoljno užasa. Kad gledaš film, nešto moraš da osjetiš, zato što si primoran da vidiš i sebe u tim okolnostima – rekao je Dep za RTS.

Režiser je istakao da je čitav tim bio izuzetno emotivan tokom rada.

– Ekipa je povremeno bila u suzama. Kako su radili i strast koju su unijeli ušla je u DNK ovog filma. I naravno, hrana je bila fantastična – rekao je Levitas.

A Džoni Dep je dobacio šta je njemu naročito upečatljivo.

– Ćevapčići i kolege iz Srbije su fantastični – rekao je glumac.