Divac na udaru Amerikanaca: Sakramento najgori u istoriji NBA lige

22

Sakramento kingsima, u kojima igraju naši Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, a Vlade Divac je generalni menadžer, samo čudo može pomoći da ne postanu najgori u istoriji NBA lige. Kingsi su na pragu da 14. sezonu za redom ne uđu u plej-of, što je negativan rekord u istoriji američke košarke.

Kingsi su posleij poraza od Bruklina trenutno na 13. poziciji Zapadne konferencije sa 29 pobejda i 40 poraza. Preostale su tri utakmice do kraja, a da bi se Kingsi plasirali u plej-of, neophodno je da zabilježe sve tri pobjede, a da Portland izgubi sva tri meča, a San Antonio, Nju Orleans i Finiks najviše po jednu pobjedu, tako da su im šanse samo teorijske.

Sakramento tako 14. godinu zaredom neće nastupiti u plej-ofu, po čemu ubjedljivo vode, naročito što je Finiks, koji je drugi na „crnoj listi“ sa 10 godina, ove sezone pred prekidom loše tradicije.

Prvi na udaru su vlasnik Vivek Ranadavi, koji je na čelu kluba u posljednjih sedam godina, ali i legenda srpske košarke i Kingsa Vlade Divac, pišu američki mediji.

Navijači su na Divca prvo osuli paljbu preko društvenih mreža, a potom se u to uključio i „Kings herald“, medij koji već godinama prati košarkaše Sakramenta.

Tako „Kings herald“ donosi tekst „Hvala ti, Vlade, vrijeme je da se povučeš“ u kome navodi kako je Divac 2015. došao sa zadatkom da donese titulu, ali da je posleij pet godina svima jasno da on ne može da učini Kingse pobjedničkom ekipom.

– Divac može da dobije neku ulogu ambasadora, ali da bude taj koji će donositi najvažnije odluke? Ne – pet godina je prošlo i to je dovoljno da se vidi da je timu potreban novi pravac – navodi „Kings herald“, koji hvali Divca za dovođenje Bogdana Bogdanovića i Dajeron Foksa, ali i kritikuje za brojne poteze, kao što je neprodužavanje ugovora Heriju Džejlsu, ili pogrešan izbor na draftu 2018, kada su Kingsi propustili da angažuju Luku Dončića, koji je od tada među najboljim igračima lige.