Đajić: Izgradnju Centralnog spomen-obilježja vratiti u okvire zakona

8
Foto: Dr Vlado Đajić/Facebook

Lokacija za izgradnju Centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Republike Srpske i dalje je predmet rasprave u Banjaluci.

Za odbornike skupštinske većine okupljene oko SNSD-a mjesto spomeniku je pored Palate Republike. Za gradonačelnika Draška Stanivukovića na mjestu dojučerašnjeg parkinga kod Kraša.

Predsjednik banjalučkog odbora SNSD-a Vlado Đajić istakao je u Jutarnjem programu RTRS-a da ogorčen što spomenik do sada nije završen.

– Nije sve razjašnjeno, a počelo se sa izgradnjom. Lokacija nije prihvatljiva, ne želimo da spomenik bude između zgrada, već na vidljivom mjestu. Gradonačelnik nas nije juče primio. Ne smije biti podjela po ovom pitanju – rekao je Đajić.

Naveo je Stanivuković ne radi dobro.

– Borci ne zaslužuju da se neko igra sa njima. Mora se raditi u skladu sa zakonom – kaže Đajić.

Naglasio je da lokalna samouprava može samo da odredi lokaciju.

– Biće održana nova sjednica Skupštine grada – kaže Đajić.

Član Radne grupe za izgradnju Centralnog spomen-obilježja Darko Matijašević istakao je da je gradonačelnik izmanipulisao većinu organizacija koje su proistekle iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

– Pričam sve u okviru zakona. I ukazao sam na sve probleme – izjavio je Matijašević u Jutarnjem programu RTRS-a.

Naglasio je da niko ne može da radi iznad zakona.

– Lokalna samouprava ne može preuzeti nadležnost države. Skupština grada nije bila svjesna šta radi i uputili su izvinjenje. Juče smo imali dobar sastanak sa predsjednikom Skupštine grada – naveo je Matijašević.