Đajić: Spriječena jedna od najvećih pljački u istoriji grada

29
Foto: Dr Vlado Đajić/Facebook

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić rekao je da su predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković i odbornici SNSD-a spriječili jednu od najvećih pljački u istoriji Banjaluke.

– Na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada spriječili smo da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković vlasništvo građana Banjaluke nad „Akvanom“ i 50 dunuma zemlje prenese na Upravu ovog preduzeća kojom rukovode njegovi poslušnici – rekao je Đajić na konferenciji za novinare ispred banjalučkog preduzeća „Akvana“.

Đajić tvrdi da je Stanivuković namjeravao da „zbog 100 miliona KM, koliko vrijedi zemlja i objekti na ovoj lokaciji, stavi hipoteku na milion KM“ i da to, kako navodi, „proda već unaprijed dogovorenom kupcu i uništi još jedan dio Banjaluke“.

Ninković je rekao da je Stanivuković namjeravao da na tom zemljištu bude izgrađeno 60.000 metara kvadratnih stambenog prostora kako bi ostvario finansijsku korist.

– Stanivuković je juče iskoristio muku i bolest radnika Akvane kako bi pokušao da proda priču građanima da je neophodno da se ovih 50 dunuma vrijednog zemljišta založi prilikom sklapanja reprograma ovog preduzeća zbog milion KM dugovanja prema Poreskoj upravi Republike Srpske – tvrdi Ninković.

Odbornici Skupštine grada Banjaluka podržali su juče odluku o kreditnom zaduženju grada u iznosu od 1,2 miliona KM kojim će biti riješeno pitanje radnika preduzeća „Akvana“.