Đurić: Svesrpski sabor potrebniji nego ikad, pokazaće jedinstvo naroda gdje god bio

12
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je da će se na Svesrpskom saboru u Beogradu pokazati ne samo jedinstvo srpskog naroda, ma gde se on nalazio, nego i poslati poruka prijateljstva, saradnje i solidarnosti u zajedničkom pogledu na budućnost.

– Svesrpski sabor potrebniji nam je nego ikad. U ovom času, u kojem se naša zemlja nalazi pred iskušenjima, u času u kojem se suočavamo s velikim izazovima koji ugrožavaju goli opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, predsjednik Vučić prepoznao je nužnost okupljanja naše opcije i udruživanja svesrpskih snaga u očuvanju zajedništva i stabilnosti na našim prostorima – rekao je Đurić za današnju „Politiku“.

Dodao je da je to jedinstvena prilika da na jednom mjestu svi razgovaraju o tome kako da se zajednički bolje povežu sa svekolikom srpskom dijasporom i našim iseljenicima širom sveta i da se naprave planovi i dogovori o zajedničkom lobiranju na najvažnije nacionalne teme.

– Ovom zajedničkom forumu prethodiće zajednička sednica vlada Republike Srbije i Republike Srpske, na kojoj će moje kolege ministri, i ne samo ministri, biće tu i predstavnika drugih državnih organa, javnih preduzeća, institucija, ustanova kulture i mnogih drugih, vođenih istom vizijom i istom željom da daju svoj doprinos zajedničkom napretku – sa svojim homolozima iz bratske Republike Srpske, potpisati sporazume i memorandume u brojnim oblastima, dokumente koji će učvrstiti niti saradnje u regionu i doneti razvojne šanse i prosperitet našim građanima – rekao je Đurić.