Dodik: Bakir Izetbegović je na drzak i bezobrazan način ponovo pokušao da falsifikuje istoriju

17
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Bakir Izetbegović je ponovo na drzak i bezobrazan način pokušao da falsifikuje istoriju i negira nacionalni identitet Srba i Hrvata tvrdeći da se u srednjem vijeku na području BiH „niko nije izjašnjavao kao Srbin ili Hrvat, nego su svi bili Bosanci ili Bošnjani različitih vjera“, istakao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

– Pozivajući na muslimanskoj televiziji „Al Arabija“ islamske zemlje da pojačaju svoje prisustvo u BiH, Bakir je ponovo pokazao da od oca Alije nije naslijedio samo SDA, već i političku doktrinu iz Islamske deklaracije, po kojoj BiH treba da postane dominantno muslimanska država utemeljena na šerijatskom pravu – napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik ističe da se ovakvim stavovima jasno pokazuje da je SDA islamska radikalna organizacija koja je opredijeljena protiv Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji garantuje ravnopravnost konstitutivnih naroda.

Dodik dodaje da je njihova deklarativna podrška evropskom putu BiH u suštini prevara i predstavlja kupovinu vremena da bi u jednom trenutku muslimani postali dominantni u brojčanom i političkom smislu.

– Srpskom narodu je ova politika SDA odavno jasna, a Bakirovi stavovi nas dodatno motivišu da se odlučnije i snažnije okupljamo oko Republike Srpske i njenih institucija jer samo na taj način možemo sačuvati naš identitet i način života kao slobodni ljudi – zaključio je Dodik.