Dodik: Bećirović potvrdio da je Srebrenica politička platforma

12
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića na komemoraciji u Potočarima još jednom potvrđuje da mržnja prema Srbima, Srbiji i Republici Srpskoj ne prestaje, čak ni u danima koji svakom pristojnom čovjeku služe za pomen žrtvama, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Ovo je još jedan dokaz da važni dijelovi političkog Sarajeva jednostavno ne mogu izaći iz rata i krenuti naprijed na normalan, diplomatski i civilizovan način. Sramotno je i neprimjereno u Potočarima optuživati predsjednika Srbije za bilo šta jer je on, za razliku od Bećirovića, koji nikada nije posjetio Bratunac, posjetio Potočare i tom prilikom zamalo bio ubijen, a da niko za to nije odgovarao – istakao je Dodik na društvenoj mrežiu „Iks“.

Dodik je dodao da je ponosan na svakog političkog činioca i javnog funkcionera iz Republike Srpske, jer su svojim držanjem i poštovanjem pokazali istinu o tome da je srpski narod spreman da poštuje i uvaži suzu svake majke.

– Bećirović je samo još jednom potvrdio cijelom srpskom narodu namjeru da iskoristi baš svaku priliku za laži o Srbima s ciljem da se nama kao narodu ospori pravo na postojanje, jezik, identitet, kulturu i razvoj. Da njegova sramota bude još veća, učinio je to pred članom Vlade Srbije, njegovim sunarodnikom i potvrdom toga da tamo gdje postoji autonomija političke volje i dobra volja ljudi Srbi i Bošnjaci zajedno mogu raditi velike stvari – dodao je Dodik.

Poručio je da Srbi imaju samo jednu istoriju.

– Shvatite već jednom, činjenica je da mi Srbi jasno kažemo da smo, bez obzira na granice, jedan politički narod. Shvatite da imamo jednu Crkvu i jednu vjeru. Shvatite i da imamo jednu istoriju i da smo uvijek bili i da ćemo zauvijek biti samo Srbi bez ikakvih prefiksa koje bi voljeli u Sarajevu i pojedinim ambasadama – napominje Dodik.

Dodik navodi da je Bećirović potvrdio je još jednu činjenicu – Srebrenica je iznad svega politička platforma.

– I bez obzira na to što je čitav svijet prepoznao da je to tako, neće prestati upotreba laži o Srebrenici protiv Srba, Srbije i Republike Srpske. Kako vrijeme odmiče, najveće žrtve tih laži i te platforme biće Bošnjaci u BiH. U mržnju utjerani, isključivošću vođeni, izgubiće previše vremena i šansi. Niti je BiH samo bošnjačka, niti je rat samo Srebrenica – dodaje Dodik.