Dodik: BiH koja se nameće ne može opstati

7
Foto: Screenshot

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da BiH, koja se nameće bilo kome, ne može da opstane, dodajući da smatra mogućim priključenje Republike Srpske Srbiji.

– Dejtonski sporazum je napravio Bosnu koja se ne nameće nikome, a sada hoće da se nametne. To nametanje mi, naravno, nećemo prihvatiti – rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je rekao da Republici Srpskoj ne treba BiH koja je neustavna i u kojoj se blokiraju projekti značajni za Srpsku, a kažu kako on skrnavi Dejtonski sporazum.

– Ne možemo da se dogovorimo ni o čemu – kaže Dodik.

On je rekao je da će Srpska povući srpske sudije iz Ustavnog suda BiH, jer šta će tamo.

Zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića da tokom njegove sutrašnje posjete Zagrebu ne prisustvuje srpski ambasador u Hrvatskoj već diplomata iz reda bošnjačkog naroda, Dodik je nazvao patologijom.

– Ako BiH ne može biti ustavna, onda će Republika Srpska biti samostalna – rekao je Dodik.

On je istakao da ima korektne i dobre odnose sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, u kojoj dolazi jedan od težih trenutaka u novijoj političkoj istoriji.

– Pored stalne borbe Srbije da očuva svoj teritorijalni integritet i Kosovo ostane u sastavu Srbije, kako je to Ustavom i predviđeno, sada su se desila ova dva tragična događaja koja su usložnila situaciju i ljude učinila još osjetljivijim – rekao je Dodik.

On je rekao da je protiv svake vrste politizacije tragičnih događaja.

– Mi smo to ovdje osjetili kada se opozicija nije skidala sa Trga Krajine, zloupotrebljavajući tragičnu sudbinu jednog momka ovdje u Banjaluci – rekao je Dodik dodajući da je ovo trenutak u kojem Srbija treba da bude jedinstvena.