Dodik čestitao Orbanu povodom mađarskog predsjedavanja Savjetu EU

10
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu povodom mađarskog predsjedavanja Savjetu EU, te istakao da je Mađarska za Srpsku velika i važna zemlja i da čvrsto vjeruje će to ponovo postati i u EU.

– Nakon uspješnog mađarskog predsjedavanja Savjetom EU u drugoj polovini 2011. godine, Mađarska danas preuzima predsjedavanje u svom drugom mandatu u ovom važnom evropskom tijelu, i na tome Vam od srca čestitam u svoje ime, kao i ime institucija i građana Republike Srpske – naveo je Dodik u čestitki.

Dodik podsjeća da je moto mađarskog predsjedavanja „Učinimo Evropu ponovo velikom!“, u skladu sa ambicioznim planom predsjedavanja, kao i sa željom Mađarske da doprinese u iznalaženju prijeko potrebnih odgovora i koraka s ciljem prevazilaženja izazova sa kojima se Evropa u cjelini suočava danas, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

– Za Republiku Srpsku Mađarska je već velika i važna zemlja i da čvrsto vjerujemo da će uz Vaše liderstvo, to ponovo postati i EU. Izražavam nadu da ćemo se uskoro susresti i na nekom od događaja predviđenih mađarskim planom predsjedavanja, a koji se odnose na Zapadni Balkan. Uz najljepše želje za uspjeh novog mađarskog predsjedavanja Savjetom EU, srdačno Vas pozdravljam – navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.