Dodik, Cvijanović i Višković sa Sladojem: Srpska stoji iza projekta turističkog kompleksa na Zelengori, na proljeće put

64
Foto: SRNA

Republika Srpska ima ozbiljan pristup prema projektu izgradnje turističkog kompleksa na Zelengori i neće se povući iz njega, nego će u najkraćem mogućem vremenu završavati bar osnovne funkcije, rekao je danas u Kalinoviku srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Najavio je početak izgradnje puta dužine 22 kilometra do turističkog kompleksa na Zelengori.

– Republika Srpska je stavila u svoj plan da izgradi tu prvu fazu, a onda od turističkog kompleksa ka Čemernu treba da se izgradi put širine pet metara što će omogućiti regionalnu komunikaciju i najbližu povezanost Hercegovine sa ovim krajem – istakao je Dodik nakon razgovora sa načelnikom opštine Kalinovik Radomirom Sladojem.

Srpski član Predsjedništva rekao je da opština Kalinovik predstavlja sjajan primjer opštine koju čvrsto vode načelnik i njegov tim.

– Načelnik je stabilizovao sve funkcije opštine, koja je na pomoć ljudima koji žive ovdje – konstatovao je Dodik.

Foto: SRNA

Višković je naglasio je da će Vlada Republike Srpske podržati namjere opštine Kalinovik da razvija turistički kompleks Zelengora sa ciljem proširenja i poboljšanja turističke ponude Srpske.

– U okviru ovih nastojanja, dogovorena je elektrifikacija ovog područja i izgradnja saobraćajnice do turističkog kompleksa „Zelengora“ koja će biti uvrštena u plan „Puteva Republike Srpske“ za 2023. godinu – rekao je Višković.

Sladoje je izjavio je da je najviše zvaničnike Republike Srpske danas upoznao o projektu izgradnje turističkog kompleksa na Zelengori i da je dobio obećanje Vlade da će preduzeće „Putevi Srpske“ napraviti put do Zelengore vrijednosti oko 15 miliona KM.

Rekao je da će „Elektroprivreda Srpske“ i opština Kalinovik zajednički uraditi elektrifikaciju turističkog kompleksa, za šta je potrebno oko milion i po KM.

Foto: SRNA