Dodik: Deklaracija jedan od istorijski najvažnijih i najmoćnijih dokumenata

9
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas u Banjaluci da je Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda jedan od istorijski najvažnih i najmoćnijih dokumenata srpskog naroda u cjelini.

– Deklaracija govori o jedinstvu srpskog naroda i njome se odgovara na sva pitanja i zebnje iz prošlosti i daje nam snagu da idemo dalje – rekao je Dodik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je naglasio da je za očekivati da će vlade Srpske i Srbije i ostale zemlje, gdje Srbi mogu da dobiju podršku, biti sačinjeni operativni planovi za sprovođenje Deklaracije.

– Svi stavovi iz Deklaracije i njena preambula daju odgovoge na dešavanja u prošlosti i tretira se sve ono što je važno za budućnost. Kada je riječ o praznicima, 9. januar nastavljmo obilježavati, ali ćemo slaviti i Sretenje kao zajednički praznik. Nema potrebe da se spekuliše o 9. januaru i ne treba ništa objašnjavati, jer je sve aposlutno jasno. Oni koji ovo osporavaju vidljivio je da rade u skladu sa stavovima iz Sarajeva – istakao je Dodik.