Dodik: Doboj danas sinonim za uspjeh

64
Foto: SRNA

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je Doboj danas sinonim uspješnog grada u koji je investirano oko 700.000.000 KM.

– Grad ima ambicije, a naravno svima je poznato da bez ambicije ništa ne može da se uradi – izjavio je Dodik novinarima u Doboju, tokom predstavljanja kandidata Gradskog odbora SNSD-a na lokalnim izborima.

On je zahvalio Borisu Jeriniću, aktuelnom gradonačelniku, što je ponovo prihvatio da se kandiduje na ovu funkciju, predsjedniku dobojskog SNSD-a Obrenu Petroviću na predanoj afirmaciji ove lokalne zajednice, te kandidatima na listi za lokalni parlament što su izrazili spremnost da učestvuju u donošenju važnih odluka za razvoj Doboja, koji je od strateškog interesa za Republiku Srpsku.

On je pozdravio to što je u ovom gradu ostvarena politička sinergija, realizovani infrastrukturni projekti, te uspostavljena društvena homogenizacija.

– Grad Doboj je danas već sinonim za uspjeh – izjavio je Dodik i podržao ideju Jerinića i Petrovića da realizuju projekat subvencionisanja kupovine stana za mlade bračne parove kako bi se zadržali da ostanu u ovoj lokalnoj zajednici.

Dodik je podržao i druge infrastrukturne projekte, između ostalih, izgradnju sportske dvorane i bolnice, uređenje korita rijeke Bosne, gradnje obilaznice oko grada i druge.

On je izrazio želju da period vlasti SNSD-a u Doboju bude obilježen nespornim razvojem grada, što gradonačelnik Jerinić sa svojim timom i Petrović već realizuju, pa Doboj stavlja u red najaktivnih i najekspanzivnijih.

Dodik očekuje da će građani prepoznati rad i podržati kandidate dobojskog SNSD-a i poručio da samo snažne politike mogu raditi velike stvari, a da Doboj ima sve pretpostavke da se nametne kao jedan od odlučujućih centara u Srpskoj.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Boris Jerinić očekuje sigurnu izbornu pobjedu.

– Mi u Doboju znamo šta znači kada smo okupljeni i to smo pokazali u protekle dvije godine. Uz podršku institucija Republike Srpske krenuli smo u progresivni razvoj grada i moja želja je da u narednom periodu isto tako ostanemo okupljeni za Doboj, kako bismo završili započete projekte, ali i realizovali nove ideje zajedno sa Vladom Srpske, na dobrobit svih građana – izjavio je Jerinić.

On je poručio da se 15. novembra ne zaustavlja kampanja već nastavljaju aktivnosti važne za ovu lokalnu zajednicu.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Obren Petrović rekao je da je ova stranka konstantno na terenu i u radu, te da očekuje takmičarski duh sa drugim političkim subjektima s ciljem da ova lokalna zajednica bude perspektivna.