Dodik: Ekonomska situacija stabilna, Republika Srpska izvršava sve obaveze

16
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je ekonomska situacija u Srpskoj stabilna i da Republika izvršava sve svoje obaveze.

– Republika Srpska je prošla kroz juni koji se najavljivao od nekih kao neki „dan de“. To uopšte nije bio „dan de“ za Republiku Srpsku, kao što se vidi mi smo izmirili sve obaveze bez zastoja – izjavio je Dodik novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Izvršnog komiteta SNSD-a.

Dodik je istakao da je Republika Srpska finansijski sposobna, kao i da ima najveći broj zaposlenih i prosječnu platu veću od 1.400 KM, što pokazuje da Srpska i dalje raste.

– SNSD procjenjuje i konstatuje da, uprkos preprekama koje čini prije svega osoblje nekih ambasada ovdje, Republika Srpska i u takvim gotovo nemogućim okolnostima, pokazuje svoju sposobnost i fleksibilnost – naglasio je Dodik.

On je istakao da je SNSD tim koji je spreman da ide do kraja u pogledu odbrane srpskih nacionalnih i državnih interesa.

– Mi ćemo nastaviti da to radimo. Naši raniji politički stavovi su veoma jasni po svim pitanjima. Oni ostaju isti i u budućem vremenu – naveo je Dodik.

On je rekao da je SNSD prihvatio da učestvuje u izradi i glasanju za budžet BiH zato što njegovo usajanje deblokira određene mogućnosti.

– Po svim drugim pitanjima, u Republici Srpskoj će postojati posebni dogovori za tako nešto – naveo je Dodik.